Sunday, June 26, 2011

Alvin Ailey forestilling i Operaen

På lørdag fikk jeg vært en tur i Operaen og sett Avin Ailey's forestilling! Det var en fantastisk opplevelse og første gang jeg ser dem. De hadde to forskjellige program og jeg valgte billetter til Lørdagen for å se Christopher Huggins' koreografi "Anointed". Vi var så heldige å ta klasser med Huggins i NY i 2010 og han var en av våre favoritt lærere der.

Programmet vi så var:
Anointed (2010)
Cry (1971)
The Hunt (2001)
Revelations (1960)




Her er litt om Alvin Ailey  fra Operaens nettside:

”Ingen glemmer sitt første møte med Amerikas turnékompani nr. 1,” skrev avisen The Independent etter en forestilling med Alvin Ailey American Dance Theater i London.

For første gang på over tjue år kommer et av verdens mest avholdte kompanier til Norge. Med ekstraordinære dansere og en signaturstil med elementer av blues, soul og jazz har de bergtatt publikum i 48 amerikanske stater og 71 land.


Amerikansk dans ble aldri den samme etter at Alvin Ailey og en gruppe unge afroamerikanske dansere opptrådte på Young Men's Hebrew Association i New York i 1958. Siden den tid har kompaniet oppnådd en verdensomspennende anerkjennelse, ikke minst på grunn av verket Revelations skapt til sterke spirituals og gospel. Dette er et av Alvin Ailey-verkene kompaniet tar med seg til Oslo. I tillegg vil de danse utvalgte nye verk av noen av de over 70 koreografene de har i sitt repertoar.

Over 23 millioner mennesker har sett dem danse. Nå kan du selv få oppleve hvorfor de er verdens mest populære moderne dansekompani. En kveld med Alvin Ailey American Dance Theater er et møte med et stykke amerikansk kulturhistorie og en helt spesiell danseopplevelse.


Jeg likte egentlig alt med forestillingen, men det som jeg husker best var fantastisk lysdesign, enormt spenstig pararbeid i Huggins' Anointed og stykket  Revelations med fantastisk gospel musikk.

No comments:

Post a Comment