Saturday, May 7, 2011

Bounce streetdance company - Insane in the brain



I går var vi en gjeng fra jobben i Bærum kulturhus og så Bounce sin forestilling! Jeg sitter igjen med en følelse av at de er utrolig dyktige til å komme opp med nye ting! Nye måter å bruke lys, scene og rekvisiter på. Sengescenen er helt vanvittig, og den skrå veggen på scenen som klatres opp på, fires ned fra og gjenomlyses er genial.

Jeg har bare sett kompaniet en gang før. Da var det store forsinkelser og teknikken sviktet. Men denne gangen funket alt som det skulle, og jeg er veldig imponert!  

Her er litt om kompaniet og forestillingen:
(Hentet fra oslo.lokal.no)

Streetdanceversjon av Gjøkeredet. Sett av 150.000 nå endelig til Norge!
Gå ikke glipp av Bounce sin berømte streetdanceversjon av den klassisk kultfilmen Gjøkeredet. Bounce har basert forestillingen på Dale Wassermans teaterversjon bygget på Ken Keseys roman «One Flew Over the Cuckoo´s Nest». Bounce sin versjon av Gjøkeredet fanger humoren, sorgen og opprørsheten over en gal verden. Handlingen utspiller seg på et mentalsykehus hvor alle pasientene er sløvet ned av medikamenter og fullstendig underkastet sykehusledelsen. På psykiatriklinikken der hovedpersonen MacMurphy gjør sin entré, regjerer søster Ratched med ballett som medisinering. MacMurphy får snart med seg de andre pasientene i et opprør mot klinikkens systemer. "Insane in the brain" handler om galskap og makt, men like mye om maktens galskap.

I forestillingen hører du musikk av Missy Elliot, Dizzie Rascal, Gotan Project, David Holmes og Cypress Hill.
Det svenske Bounce Streetdance Company har siden 2006 turnert med forestillingen «Insane in the Brain» over hele verden. Forestillingen er vist over 250 ganger for over 150 000 publikummere. Nå kommer de til Norge og Bærum Kulturhus fro første gang.
Kompaniet ble dannet i 1997 av noen av de beste street-danserne i Sverige innen breaking, locking, popping, boogaloo, new school, lindy hop og stepp. De har bygd seg opp til å bli et av verdens ledende streetdance-kompanier. Bounce er kjent for å lage nyskapende og innovative forestillinger med streetdance og danseteater som sitt utgangspunkt.
Nå kommer forestillingen direkte fra turné i Nederland, Belgia og Tyskland til Bærum Kulturhus og Norge for første gang. Elektrisk, kul og kraftfull er ord som er brukt for å beskrive forestillingen. Bounce danser bokstavelig talt for livet!

Bounce streedance company-Insane in the brain

1 comment: